Magnezij in migrena

Magnezij se je pri glavobolih pokazal kot učinkovit. Tukaj lahko izveste več o tem.

Približno deset milijonov Nemcev trpi za migreno. Migrenski napad pogosto spremljajo glavobol, slabost in bruhanje. Medicina pozna skupaj 300 vrst glavobolov.

Magnezij pri migreni

Bolniki z migreno imajo pogosto znatno manjše vrednosti magnezija v krvi. Zato je pomanjkanje magnezija povezano tudi z nastankom glavobola in migrene! Pomanjkanje magnezija povzroča pretirano vzdraženost mišičnih in živčnih vlaken. Posledica so napetosti na področju hrbta in vratu, kar lahko vodi v stresne glavobole. Poleg tega prihaja tudi do zoženja krvnih žil v možganih, kar lahko prispeva k migrenskemu napadu. S tega vidika je za preprečevanje tenzijskega glavobola in kot preventiva v primeru migren priporočljiva zadostna oskrba z magnezijem, mineralno snovjo, ki je pomembna za življenje.

Količina magnezija pri migreni?

Kot preventiva v primeru migren se je dodajanje magnezija pokazalo kot nadvse učinkovito. Študije dokazujejo, da lahko jemanje magnezija, ki ima ugoden učinek na organizem (npr. Magnesium-Diasporal® 300 mg), v obliki magnezijevega citrata v odmerku 2 x 300 mg v primeru migren zmanjša tako intenzivnost bolečin kot tudi pogostost napadov za več kot tri mesece.

Vse je odvisno od prave zdravilne učinkovine

Zakaj je tako? Hrana vsebuje magnezij v organski obliki, npr. magnezijev citrat, ki ga organizem lahko učinkovito sprejme. Zato vsebujejo skoraj vsi izdelki Magnesium-Diasporal® magnezijev citrat, ki je dober za telo.

MED DRUGIM
Tudi Nemško društvo za migrene in glavobole za namen preventive priporoča visoke odmerke magnezija. Prenesite brezplačen koledar glavobolov*.

*S prijazno podporo Nemškega društva za migrene in glavobole, München

Priporočamo 2 x 1 zavitek dnevno izdelka Magnesium-Diasporal® 300 mg, granulata za pripravo napitka. Ta odmerek je treba jemati redno najmanj 3 mesece. Če ledvice normalno delujejo, ni nobene ovire za neprekinjeno jemanje izdelka Magnesium-Diasporal®.

Tukaj lahko izveste več o izdelku

csm_Mg-Diasporal-300-mg-Trinkgranulat_50st_62608aea1e

Nasveti proti migreni

  • Izogibajte se preobremenjenosti
    Če so možgani preveč aktivni, se hitro odzovejo s preveliko razdraženostjo.
  • Zmanjšajte stres
    Sproščanje stresnih hormonov povzroča širjenje krvnih žil – tudi v možganih. Živčne celice se lahko neustrezno odzovejo.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode