Magnezij in vitamin B
pri napetosti mišic

Kaj pomaga pri boleči napetosti mišic? Spoznajte, kaj morate vedeti.

Neprijetno, boleče, omejevalno: Skoraj vsakdo je že trpel za mišično napetostjo. Pravzaprav trpi za tem pogosto ali celo redno več kot 50 odstotkov vseh ljudi. Mnogi od njih so pod pritiskom, na primer zaradi študija, dela in družine.

Napetost v ramenih in vratu je še posebej pogosta. Na splošno pa se lahko simptomi pojavijo tudi v drugih mišičnih skupinah, kot so spodnji del hrbta, zadnjice in telesa ter podlakti. Predvsem pa je pomembno, da se ne držite v prisilni drži, ker se simptomi običajno poslabšajo.

Vitalne snovi, mišice in živci

Napetost mišic ima lahko številne vzroke. Poleg stresa, živčnosti, pomanjkanja telesne vadbe in slabe drže igra osrednjo vlogo tudi nezadostna oskrba z ustreznimi minerali in vitamini.

Dobra novica je, da lahko mišični mineralni magnezij pomaga pri napetosti mišic. Ker v telesu ni dovolj magnezija, se mišice ne morejo več pravilno sprostiti. Zato pride tudi do tipične napetosti. Vnos mišičnega magnezija je zato koristen.

Tudi če so v stresnih situacijah živci pod pritiskom, to vpliva na napetost mišic. Krčenje mišic nadzira živčni sistem. Mišice in živci so neposredno povezani, zato se v mišicah pogosto čuti živčna napetost. Zdi se, da skozi vas teče elektrika. Tako lahko vitamini B stabilizirajo živce.

Priporočilo:

Dnevno zadostuje 1 tableta Magnesium-Diasporal® DEPOT Mišice + živci za zadovoljevanje potreb pomembnih vitalnih snovi za mišice in živce. Prehransko dopolnilo vsebuje visok odmerek 2-faznega magnezija in vitamine B-kompleksa (B1, B2, B6, B12) s posebnim DEPO učinkom.

MgD DEPOT Packshot SI_optimized_min

Učinkovita nasveta za stres in napetost

  • Gibanje!
    Izogibanje prisilni drži: z dobro opredeljeno gimnastiko in nežnimi
    vajami za raztezanje za sprostitev utrjenih mišic.
  • Sprostitev!
    Ob prevelikem stresu in živčni napetosti ravnovesje zagotavljajo sprostitvene tehnike, kot so progresivna sprostitev mišic ali avtogeni trening.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode