Magnezij za moške

Moški dnevno potrebujejo do 400 mg magnezija. Ob redni športni aktivnosti so lahko potrebe po magneziju še večje.

Nemško društvo za prehrano za moške priporoča dnevni vnos magnezija v odmerku do 400 mg. Potrebe po magneziju se lahko glede na posameznika nekajkrat povečajo, na primer ob rednem udejstvovanju v športu ali zaradi stresa na delu. Tudi prehrana igra pomembno vlogo; enolična prehrana ali diete lahko namreč privedejo do pomanjkanja magnezija.

Magnezij in šport

Osebe, ki se redno ukvarjajo s športom, bi morale biti še posebej pozorne na ravnovesje magnezija. Športniki magnezij izgubljajo z znojenjem. Potreba po magneziju se poveča tudi med vadbo, saj je potreben za povečano delovanje magnezija. Po vadbi so zaloge magnezija pogosto izpraznjene, zato se pogosto pokažejo znaki pomanjkanja, kot so krči in trzanje mišic. Zato je po športni aktivnosti priporočljivo jemanje magnezija.

Tukaj lahko izveste več o tem, zakaj imajo športniki večje potrebe po magneziju.

Magnezij in stres

Pritisk, da moramo uspeti, je v sedanjem času še posebej močan. Moški morajo biti ves čas ciljno usmerjeni in pripravljeni, ne samo na delovnem mestu, ampak tudi doma in v prostem času. To ne povzroča samo skrbi, temveč negativno vpliva tudi na ravnovesje magnezija. Magnezij, mineral moči, se povečano izloča, ko je organizem pod stresom.

Tukaj lahko izveste več o tem, kako stres vpliva na povečanje potrebe po magneziju.

Magnezij in zgaga

Kdor trpi zaradi neprijetnega pekočega občutka pod prsno kostjo, pogosto poseže po zaviralcih kisline. Ti preprečujejo prekomerno tvorbo želodčne kisline. Na žalost pa ima njihovo jemanje pogosto tudi stranske učinke – zaviralci kisline pogosto zavirajo tudi absorpcijo mineralnih snovi, kot je magnezij. Zato bi morali tisti, ki trpijo za zgago in ki pogosto jemljejo zdravila proti zgagi, ves čas misliti tudi na ravnovesje magnezija. Za zadostno oskrbo z magnezijem se priporoča jemanje visokokakovostnega magnezijevega pripravka, kot je magnezijev citrat, saj organizem za njegovo absorpcijo ne potrebuje želodčne kisline.

Magnezij in prehrana

V divjem vsakdanu mora pogosto vse potekati hitro: restavracija s hitro prehrano za vogalom je priročna rešitev, s katero prihranimo čas. Zaradi enolične prehrane pa bomo ostali brez pomembnih mineralnih snovi, kot je magnezij. Če se želite prehranjevati uravnoteženo in z veliko magnezija, je treba jesti predvsem hrano, kot so stročnice in polnozrnati izdelki. Vendar vsak ne zmore na tak način zaužiti 400 mg magnezija. Pripravki iz lekarne z visoko vsebnostjo magnezija lahko pomagajo pri ravnovesju magnezija. V tem primeru je treba dati prednosti izdelkom, ki vsebujejo magnezijev citrat, ki je dober za organizem. Odlikuje ga visoka biološka dostopnost, organizem pa ga lahko zelo dobro absorbira in hitro aktivira.

Tukaj lahko izveste več o tem, kakšne so vaše potrebe po magneziju.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode