Magnezij pri stresu

Magnezij in stres Ali magnezij pomaga pri stresu? Tukaj preberite več o temi »Mineral proti stresu«.

V današnjem času je stres za mnoge že običajni del vsakdana. Vse mora odlično potekati – družina, prijatelji in kariera. Ta stalen stres pa se negativno odraža na zdravju – in to na mnogo načinov. Vsi poznajo motnje spanja in pozornosti, če so pod stresom. Kdor pa skrbi za ravnovesje magnezija in med obdobjem stresa zagotovi povečan vnos, lahko vzdržuje normalno delovanje svojega živčnega sistema.

Magnezij pri stresu

Ko je telo pod stresom, izloča stresne hormone, kot sta adrenalin in noradrenalin. Ti dve vrsti hormonov povzročata širjenje bronhijev, povečanje krvnega tlaka in srčnega utripa. Mišice in možgani so sedaj izdatno oskrbljeni s kisikom. Ko smo morali še bežati pred divjimi zvermi, je ta reakcija človeku pomagala ostati pri življenju. Danes so vzroki za stres praviloma manj nevarni, raven adrenalina pa ostaja enako visoka. Da bi se hitro znebili stresa, moramo uporabiti druge strategije.

Obstaja razlog, zakaj magnezij slovi kot »antistresni mineral«. Magnezij uravnava sproščanje stresnih hormonov. Zato prihaja v stresnih situacijah do povečane porabe ter hkrati do povečane potrebe po magneziju.

Fahrrad-fahren

redno gibanje

Baden

sproščanje v topli kopeli

Buch

branje dobre knjige

Freunde-treffen

preživljanje časa s prijatelji

Regelmaessige-Bewegung (1)

progresivno sproščanje mišic

Autogenes-Training

avtogeni trening

Količina magnezija pri stresu?

Nemško društvo za prehrano (Deutsche Gesellschaft für Ernährung – DGE) priporoča dnevni vnos magnezija v odmerku od 300 do 400 mg, odvisno od starosti in spola. Ker telo med stresom povečano izloča magnezij, lahko pride do večje potrebe po tem mineralu.
S testom magnezija Diasporal® lahko hitro izveste, koliko magnezija v resnici potrebujete.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode