Kaj je pomanjkanje magnezija?

Kaj je pomanjkanje magnezija? Kako opaziti pomanjkanje magnezija? Tukaj preberite več o tipičnih znakih.

Kaj je pomanjkanje magnezija?

Kaj je pomanjkanje magnezija? Kako opaziti pomanjkanje magnezija? Tukaj preberite več o tipičnih znakih.

Kaj je pomanjkanje magnezija? S tem vprašanjem se ukvarja veliko ljudi, ki si želijo, da bi bil njihov organizem dobro oskrbljen z magnezijem, ki je tako pomemben za življenje. Kdor ima v telesu malo magnezija, bo zelo hitro občutil znake njegovega pomanjkanja

Kako opaziti pomanjkanje magnezija?

Tipični znaki pomanjkanja magnezija so boleči krči v mišicah in mečih. Poleg tega lahko osebe, ki trpijo zaradi pomanjkanja magnezija, pomanjkanje prepoznajo med drugim tudi po napetih mišicah vratu, zatilja in ramen ter po glavobolih, migrenah ali trzanju vek.

Tipični znaki pomanjkanja magnezija

Krči v mišicah in mečih

Krči v mišicah in mečih so tipični znaki pomanjkanja magnezija. Seveda se s starostjo nagnjenost h krčem v mečih povečuje. Zato se predvsem starejši bolniki pogosto pritožujejo nad tovrstnimi tegobami.

Napetost mišic

Napetost mišic opozarja na povečano napetost telesa in se najpogosteje pojavlja skupaj s stresom in nervozo.

Glavoboli in migrene

Premalo magnezija povzroča pretirano razdražljivost mišičnih in živčnih vlaken. Posledica tega so napetosti na področju hrbta in vratu, ki lahko nato vodijo v stresne glavobole in migrene.

Srčne aritmije in visok krvni tlak

Raziskave v ZDA in Nemčiji so dokazale, da igra magnezij pomembno vlogo pri srčni funkciji. Nastop srčne aritmije, ki je eden najpogostejših vzrokov nenadnega infarkta, je povezan s premajhnim vnosom magnezija. Strokovnjaki zato svetujejo redno jemanje magnezija.

Kako pride do pomanjkanja magnezija?

Do pomanjkanja magnezija pride v naslednjih primerih:
Zmanjšana oskrba z magnezijem

Enolična prehrana in diete povzročajo nezadostno oskrbo z magnezijem. Tudi starejši ljudje trpijo zaradi zmanjšanega vnosa magnezija, ker zaužijejo vedno manj hrane in tekočine.
Povečana potreba po magneziju

Pri telesnih aktivnostih in športu organizem porablja oziroma izgublja večje količine magnezija zaradi intenzivnega znojenja. Nastalo pomanjkanje magnezija in tekočine je treba hitro nadomestiti. Tudi sladkorni bolniki imajo povečano potrebo po magneziju, saj ga v večjih količinah izločajo z urinom.
Zmanjšana absorpcija magnezija

K poslabšanju ravnovesja magnezija v organizmu prispeva tudi jemanje določenih zdravil, na primer zaviralcev kisline ali zdravil za odvajanje vode iz organizma.

Kaj narediti v primeru pomanjkanja magnezija?

V primeru pomanjkanja magnezija morate ukrepati. Da se prepričate, ali je v vašem organizmu dovolj magnezija, vam priporočamo jemanje ustreznega odmerka zdravilne učinkovine visoke vrednosti. Izkazal se je magnezij v obliki magnezijevega citrata. Magnezijev citrat je gradnik v telesu, zato ga telo zelo dobro prenaša in je hitro aktiven. Zato skoraj vsi izdelki Magnesium-Diasporal® vsebujejo magnezijev citrat, ki je dober za telo.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode