Magnezij in srce

Magnezij je pomemben za normalno delovanje srca. Tukaj lahko izveste, zakaj.

Magnezij v organizmu sodeluje pri številnih za življenje pomembnih procesih. Ker magnezij na naraven način uravnava kalcij, med drugim uravnava tudi delovanje srca. Če je kalcij odgovoren za spodbujanje srčne mišice, je magnezij tisti, ki skrbi za njeno sproščanje! Zato lahko pomanjkanje magnezija vpliva tudi na razvoj srčne aritmije.

Magnezij za srce

Magnezij skupaj z mineralnimi snovmi kalijem in kalcijem skrbi, da se živčni impulzi nemoteno prenašajo. Zato ni presenetljivo, da obstaja povezava med pomanjkanjem magnezija in srčno aritmijo. Če je premalo mineralne snovi, ne more priti do znižanja dražljaja mišičnih celic. Posledice so lahko funkcionalne motnje, kot je srčna aritmija, ki se lahko kaže kot hitro bitje srca (tahikardija), preskakovanje srca (prezgodnji utripi) ali kot popolnoma nepravilen srčni ritem (motnje srčnega utripa). Ker magnezij uravnava kalcij, s tem vpliva na delovanje srca, da lahko deluje pravilno in da ne pride do nepravilnega srčnega ritma. Priporočljivo je jemanje magnezija pri motnjah zaradi srčne aritmije.

Magnezij in krvni tlak

Magnezij sprošča celice mišic krvnih žil in zmanjšuje izločanje stresnega hormona adrenalina, ki je odgovoren za povišanje krvnega tlaka. Povezava med visokim krvnim tlakom in magnezijem je bila raziskana v številnih študijah. Pokazalo se je, da lahko jemanje magnezija pomaga pri zniževanju krvnega tlaka. Redno jemanje visokih odmerkov magnezija je za bolnike z visokim krvnim tlakom pomembno tudi zato, ker pogosto jemljejo zdravila, kot so diuretiki, ki povzročajo povečano izločanje magnezija in tako še povečajo njegovo pomanjkanje.

Zmanjšanje krvnega tlaka: Nasveti

Regelmaessige-Bewegung

Redno ukvarjanje s športom

Abnehmen

Zmanjšanje prekomerne teže

Salzstreuer

Zmanjšanje vnosa kuhinjske soli

Obst

Zdravo prehranjevanje

Rotwein

Zmerno uživanje alkohola

Zigarette

Prenehati kaditi

Magnesium-zufuehren

Bodite pozorni na zadosten vnos magnezija

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode