Magnezij in vitamin B pri stresu

Ali lahko visoki odmerki vitalnih snovi magnezija in vitamina B pomagajo proti stresu? Več o »protistresnih mineralih« lahko preberete tukaj.

V današnjem svetu predstavlja stres že vsakdan – pogosto velja za merilo uspeha. Ker je oseba pod stresom, velja za nekoga, ki veliko dela. In vsi želimo uspešno obvladovati družino, kariero in prosti čas. Vendar pa lahko dolgotrajen stres negativno vpliva na vaše zdravje.

Toda stres na začetku ni slab: v naravnih življenjskih pogojih služi kot opozorilo in vodi v ukrepanje v primeru ogroženosti. Sprostijo se stresni hormoni, kot sta adrenalin in noradrenalin, razširijo se bronhiji, zvišata se krvni tlak in srčni utrip, izboljša se oskrba mišic in možganov s kisikom. To poveča učinkovitost boja ali bega. Če se stres aktivno udejanji, ima pozitiven učinek in se imenuje »eustress«.

Ampak nam dandanes ni več treba pobegniti pred divjimi živalmi. Hrupa, pritiskov in prekomernih zahtev ni mogoče fizično preprečiti. Ravni stresnih hormonov ostajajo visoke, ustvarjajo negativni stres (»disstress«), ki lahko prizadene telo in dušo.

Visoki odmerki magnezija in posebni vitamini B proti stresu

Visoki odmerki magnezija in posebni vitamini B pri strategijah proti stresu lahko začnejo učinkovati v glavi in v telesu. V glavi se pogosto začne z vrednotenjem situacije. Reševanje težav na konstruktiven način in zavedanje lastnih sposobnosti je lahko pogosto koristno. Tudi telesu lahko pomagamo pri obvladovanju stresa. Magnezij ne slovi zaman kot »protistresni mineral«, saj uravnava sproščanje stresnih hormonov. Zato je v zahtevnih časih potrebno veliko več magnezija. Za močne živce je pomembna tudi izdatna oskrba s posebnimi vitamini B. Ti živčni vitamini pomembno prispevajo k normalni funkciji živčnega sistema in k energetski presnovi. Vsak, ki išče ustrezno oskrbo magnezija in vitaminov B, je že veliko prispeval k zmanjšanju stresa in sproščenim živcem.

6 nasvetov za odpravljanje stresa

Redno gibanje

Vroča kopel

Branje dobre knjige

Srečanje s prijatelji

Progresivna sprostitev mišic

Avtogeni trening

V stresnih časih priporočamo enkrat dnevno Magnesium-Diasporal® DEPOT Mišice + živci To prehransko dopolnilo vsebuje visok odmerek 2-faznega magnezija in vitaminov B-kompleksa (B1, B2, B6, B12) s posebnim DEPO učinkom. To zagotavlja hitro in dolgotrajno oskrbo s pomembnimi hranili.

MgD DEPOT Packshot SI_optimized_min

Kaj se zgodi, če manjkata magnezij in vitamin B?

Ko živčnost in napetost pokvarita vsakodnevno življenje, telo potrebuje posebne vitamine B, da stabilizira živce, visoki odmerki magnezija pa podpirajo vitalne mišične funkcije.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode