Magnezij pri
napetosti mišic

Ali magnezij pomaga pri napetosti mišic? Tukaj lahko izveste vse, kar morate vedeti.

Napetost mišic se še posebej pogosto pojavlja na predelu ramen in vratu. Tovrstne tegobe se lahko pojavijo tudi pri drugih skupinah mišic. Pomembno je predvsem, da se takrat ne odločimo za telesno nedejavnost, ker se v tem primeru simptomi običajno samo še poslabšajo.

Dobra novica je, da lahko magnezij pomaga pri napetem vratu. Vzrok simptomov je pogosto namreč nezadostna oskrba z mineralnimi snovmi. Takoj ko v celicah ni dovolj magnezija, se mišice ne morejo več sprostiti. Temu sledijo tipične tegobe. In tako lahko nastanejo krči. Magnezij, ki sprošča mišice, je zato smiselna možnost zdravljenja.

Pomanjkanje magnezija in težave z mišicami

Težave z mišicami imajo lahko več vzrokov. Poleg stresa, poškodb, napačne telesne drže ali vnetja igra pri tem pomembno vlogo tudi magnezij. Mišice potrebujejo magnezij, da si lahko učinkovito opomorejo. Prenos dražljajev od živcev do mišic poteka nemoteno, samo če je dovolj magnezija.

Težave z mišicami zaradi pomanjkanja magnezija se lahko ublažijo z jemanjem kakovostnega pripravka – na primer magnezijevega citrata. Pomanjkanja magnezija se po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) zdravi z dnevnim odmerkom najmanj 300 mg magnezija.

POMEMBNO:
Nezadostna oskrba z magnezijem lahko privede do mnogih težav, zato se ji je treba vedno izogniti. Pri tem se vam ni treba bati prevelikega odmerka, saj zdrav organizem odvečen magnezij enostavno izloči prek ledvic.

Tukaj lahko izveste, kakšen je pravi odmerek magnezija za vas.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode