Zmanjšana oskrba z magnezijem

Diete in enolična prehrana lahko vodijo v nezadostno oskrbo z magnezijem.

Za ravnovesje magnezija je še posebej pomembna zdrava in uravnotežena prehrana. Ravno zato lahko diete, shujševalne kure in hitra prehrana hitro privedejo do premajhnega vnosa magnezija.

Magnezij in hrana

Naš organizem ne more sam proizvesti magnezija. Zato je življenjsko pomembno, da to mineralno snov vnesemo s hrano. Na žalost pri mnogih hrana z visokim deležem magnezija preredko pristane na krožniku. Do tega lahko pride, ker se držimo enolične prehrane ali ker pogosto jemo nezdravo hitro hrano.

Vollkornbrot

Prednost dajte polnozrnatim izdelkom

Huelsenfruechte

Pripravljajte stročnice (npr. grah, fižol, lečo)

Obst

Jejte veliko svežega sadja in zelenjave

Nuesse

Jejte oreščke

Preprečevanje pomanjkanja magnezija

Tudi ko svoj prehranjevalni načrt oblikujete na zdrav in polnovreden način, je še vedno lahko težko v zadostni meri pokriti potrebe po magneziju. Do pomanjkanja lahko pride tudi, kadar organizem potrebuje več magnezija. Povečano potrebo po magneziju imajo ljudje pod stresom ali v posebnem življenjskem obdobju, na primer v času dojenja. Tudi tisti, ki se redno ukvarjajo s športom, morajo ves čas paziti na zadosten vnos magnezija.

NASVET
Da bi preprečili pomanjkanje magnezija, ga je treba jemati vsak dan. Tukaj lahko izveste, kateri izdelek Diasporal® najbolj ustreza vašim potrebam.