Pogoji uporabe spletnega mesta magnezij.si

Namen informacij na spletni strani ni postavljanje diagnoze oziroma zdravljenje zdravstvenih težav ali bolezni brez posveta z usposobljenim zdravstvenim osebjem. Za nasvete in navodila o izdelkih in storitvah, omenjenih na tej spletni strani, se obrnite neposredno na zdravstveno ali lekarniško osebje.

Informacije na spletnem mestu www.magnezij.si niso zamenjava za strokovni zdravstveni nasvet in se ne smejo šteti kot izhodišče za sprejemanje odločitev o zdravljenju.

Splošni pogoji urejajo pravice in obveznosti podjetja Vivalis d.o.o., Vošnjakova ulica 16, 1000 Ljubljana, Slovenija, kot izdajatelja spletnega mesta www.magnezij.si (v nadaljevanju: izdajatelj) in uporabnika spletnega mesta www.magnezij.si.

Uporabnik spletne strani www.magnezij.si je pravna ali fizična oseba, ki na kakršen koli način, neposredno ali posredno, uporablja ali je uporabljala, dostopa ali je dostopala do spletnega mesta www.magnezij.si.

Uporabniki spletnega mesta z dostopom do spletnega mesta in s potrditvijo, da soglašajo s splošnimi pogoji poslovanja prek spletne strani www.magnezij.si, izjavljajo, da so z navedenimi pogoji seznanjeni, da jih v celoti sprejemajo ter da soglašajo z zbiranjem, obdelavo in uporabo osebnih podatkov v skladu s temi splošnimi pogoji ter se zavezujejo, da bodo delovali v skladu s temi splošnimi pogoji.

Uporabnik soglaša, da spletno mesto www.magnezij.si uporablja izključno na lastno odgovornost. Izdajatelj ne odgovarja za posledice zaradi uporabe spletnega mesta www.magnezij.si kot tudi ne za natančnost, zanesljivost ali vsebino vseh informacij, storitev ali blaga, ki jih ponuja zadevno spletno mesto.

Izdajatelj v nobenem primeru ne odgovarja za škodo, ki bi lahko nastala kot posledica uporabe ali zaradi nezmožnosti uporabe spletnega mesta www.magnezij.si, bodisi v celoti ali delno.

Uporabnik z uporabo spletnega mesta www.magnezij.si izrecno potrjuje, da izdajatelja, odgovornih oseb v podjetju ali zaposlenih ne bo štel za odgovorne za škodo in stroške, vključno s stroški pravnega zastopanja, ki bi lahko nastali zaradi uporabe spletnega mesta www.magnezij.si s strani uporabnika.

Uporabnik je še posebej odgovoren za varnost gesel, kjer ta gesla obstajajo.

Izdajatelj si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ali ukine kateri koli segment poslovanja, med drugim vključno s časom razpoložljivosti, vsebino in opremo, potrebno za dostop do spletnega mesta ali njegovo uporabo. Prav tako lahko izdajatelj preneha pošiljati informacije ali del informacij, spreminja ali prekine kateri koli način prenosa podatkov ter spremeni hitrost prenosa podatkov kot tudi druge lastnosti podatkov.

Izdajatelj si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ali prekliče katerega koli od tukaj navedenih splošnih pogojev uporabe in/ali izjavo o zaupnosti podatkov. Te spremembe lahko med drugim zajemajo tudi uvedbo določenih pristojbin ali dajatev. Če se splošni pogoji uporabe spremenijo in uporabnik še naprej uporablja spletno mesto www.magnezij.si, velja, da sprejema splošne pogoje uporabe v spremenjeni obliki. Vsaka morebitna sprememba ali izbris splošnih pogojev uporabe za tretje osebe stopi v veljavo takoj po objavi na spletnem mestu www.magnezij.si. Vsaka uporaba spletnega mesta s strani uporabnika po takšni spremembi velja za sprejetje teh sprememb.

Zaščita zasebnosti

Podjetje Vivalis d.o.o. bo prek spletnega mesta www.magnezij.si morda zbiralo določene osebne podatke uporabnika, predvsem (I) ob prijavi na spletno mesto, (II) ob prenosu vsebine, ki je namenjena prenosu, (III) ob uporabi spletnega mesta in/ali določenih rubrik in/ali diagnostičnih pripomočkov, (IV) ob prijavi na nagradno igro/tekmovanje, (VI) ob izpolnitvi ankete ali vprašalnika ter (VII) ob komuniciranju prek interaktivnih vsebin in/ali spletnih mest tretjih oseb ali neposredno na teh straneh.

Z izvedbo katere koli od zgoraj omenjenih aktivnosti izrecno soglašate z zbiranjem in obdelavo vaših osebnih podatkov, dostop do katerih ste nam omogočili in ki lahko zajemajo: ime in priimek, naslov, e-naslov in telefonsko številko. Izdajatelju s tem dajete tudi soglasje za najem drugega izvajalca za obdelavo podatkov. Ko obiščete spletno mesto, bomo morda uporabljali piškotke in/ali drugo tehnologijo za samodejno zbiranje naslednjih informacij:

 • informacije o vašem obisku, vključno s spletnimi mesti, ki ste jih obiskali pred in po našem spletnem mestu, ter informacije o izdelkih, ki ste jih gledali in iskali,
 • trajanje obiska določene strani, interakcija s stranjo in način odhoda s strani,
 • tehnične informacije, vključno z IP-naslovom,
 • informacije o prijavi, tipu in vrsti brskalnika, ki ga uporabljate,
 • uporabljena naprava, nastavitve lokacije in časa, dodatki brskalnika, operacijski sistem in platforma.

Osebne podatke, zbrane prek našega spletnega mesta, bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (2016/679). Zbiranje in obdelava osebnih podatkov bosta potekala izključno za potrebe našega spletnega mesta in samo za naslednje namene:

 1. Trženjske namene
 2. Statistične raziskave: Vaše podatke in aktivnosti bomo zbrali in preučili (predvsem strani, ki jih obiskujete, in oglase, ki jih kliknete), da bi lahko določili vaš profil in naše storitve bolje prilagodili vašim pričakovanjem. Naše statistične raziskave so strogo zaupne;
 3. Spremljanje odnosa z uporabnikom: če nam pošljete obvestilo, se vaši podatki hranijo in uporabijo za odgovor na vaše vprašanje in za spremljanje odnosa;
 4. Ponudbo storitev: pošiljanje novic, dostop do določenih strani z nasveti ipd.;
 5. Prilagajanje spletnega mesta vašim potrebam
 6. Nagradne igre; Če se odločite za sodelovanje v eni od naših nagradnih iger, vas bomo prosili, da nam posredujete (1) svoje ime, (2) datum rojstva, (3) e-naslov, (4) telefonsko številko in/ali (5) poštni naslov. Te podatke potrebujemo, da vas lahko obvestimo, če boste izžrebani za nagrado, ter da zagotovimo, da vsak udeleženec pri žrebanju sodeluje samo enkrat.

Vaši podatki se lahko posredujejo tudi tretjim osebam, ki smo jim zaupali, da v našem imenu opravljajo določene naloge. Vaši podatki bodo posredovani tretjim osebam zgolj v obsegu, ki je potreben za opravljanje teh nalog, od njih pa zahtevamo, da podatkov ne uporabljajo v druge namene. Ves čas bomo skrbeli, da bodo vse tretje osebe, s katerimi sodelujemo, v največji meri varovale vaše osebne podatke. Poleg tega pa bomo vaše osebne podatke posredovali tretjim osebam, samo kadar tako narekuje zakonodaja. Vaših osebnih podatkov ne bomo prenesli v tretje države, ki niso zavezane k spoštovanju Splošne uredbe o varstvu podatkov.

V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov in v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico kadar koli dostopati do svojih osebnih podatkov, zahtevati potrditev, da izdajatelj obdeluje vaše osebne podatke, preklicati soglasje za njihovo nadaljnjo obdelavo, zahtevati kopijo, spremembo ali dopolnitev osebnih podatkov, zavrniti ali preklicati soglasje brez posledic ter zahtevati njihov izbris. Pravico imate, da kadar koli nasprotujete uporabi vaših osebnih podatkov za namene trženja in za druge navedene namene.

Izdajatelj opozarja, da splet ne zagotavlja varnosti, razpoložljivosti in celovitosti prenosa podatkov, zato da ne moremo odgovarjati za napake, izpuste, izbrise, zamude, okvare (zlasti zaradi virusov) komunikacijskih linij, informacijskih materialov in programske opreme, za katere nismo odgovorni, ter za nedovoljeno uporabo ali morebitne spremembe vsebine, ki ste jo objavili na spletnem mestu.

Izdajatelj opominja, da si uporabniki pridržujejo pravico, da se njihovi osebni podatki izbrišejo in prenehajo obdelovati, če ti osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelovani, ter če so uporabniki umaknili svoje soglasje ali če so se pritožili zaradi obdelave osebnih podatkov, ki se nanje nanašajo, ali če obdelava njihovih osebnih podatkov na druge načine ni v skladu z Uredbo.

 

Protina® in Diasporal® sta zaščiteni blagovni znamki podjetja Protina Pharmazeutische GmbH, Adalperostraße 37, 85737 Ismaning, Nemčija.