Magnezij in depresija

Magnezij in depresija Tukaj lahko izveste, kako lahko magnezij pomaga pri depresiji in motnjah spanja.

Depresija je nemška nacionalna bolezen. Za njo trpi približno 4 milijone ljudi. Pogostost takšnih bolezni pa vsako leto narašča. Vzroki za depresijo so lahko različni.

Znanstvene raziskave so pokazale, da ljudje, ki trpijo za depresijo, pogosto trpijo za pomanjkanjem magnezija in da to pomanjkanje povečuje tveganje za razvoj depresije. Znanstveniki so ugotovili, da ima nekajtedensko nadomeščanje magnezija pozitiven učinek na simptome depresije in občutek strahu. Magnezij ima primerljiv antidepresivni učinek kot zdravilo proti depresiji Imipramin. Zato je magnezij pri depresiji smiselna pomožna terapija.

Magnezij pri motnjah spanja

Mnogo ljudi trpi za motnjami spanja. Težko zaspijo, pogosto se zbujajo ali pa njihov spanec ni dovolj globok. V vsakem primeru se naslednji dan počutijo kot povoženi in brez moči. Študije kažejo, da lahko magnezij izboljša kakovost spanca. Magnezij zavira izločanje stresnih hormonov in tako pozitivno vpliva na motnje spanja. Osebe z motnjami spanja morajo zato zagotoviti vnos visokega odmerka magnezija.

Posledice motenj spanja

  • Izguba moči
  • Razdražljivost
  • Napetost
  • Izčrpanost

Pomanjkanje magnezija: Pravilen odmerek

Da že na samem začetku preprečite pomanjkanje oskrbe z magnezijem, ga je treba dnevno jemati 300 mg. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča dnevni odmerek 300 mg magnezija za zdravljenje pomanjkanja magnezija. V stresnih situacijah, med športno aktivnostjo ali v starosti je lahko dodajanje magnezija izjemno koristno.
S testom magnezija Diasporal® lahko hitro izveste, koliko magnezija v resnici potrebujete.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode