Povečano izločanje
magnezija

Bolezni in zdravila lahko privedejo do povečanega izločanja magnezija.

Obstaja veliko razlogov, zakaj naš organizem povečano izloča magnezij. Med drugim so lahko vzrok bolezni, jemanje določenih zdravil, fizične aktivnosti ali šport. Tudi uživanje alkohola lahko povzroči povečano izločanje magnezija.

Magnezij in sladkorna bolezen

Sladkorni bolniki so pogosto nezadostno oskrbljeni z magnezijem. Številne študije so dokazale, da imajo sladkorni bolniki tipa 2 pogosto nizko raven magnezija v krvi. Do tega pride zaradi povečanih vrednosti sladkorja v krvi, kar povzroči spremenjeno delovanje ledvic in posledično večje izločanje magnezija prek urina.

Tukaj lahko izveste več o temi Magnezij in sladkorna bolezen. .

Magnezij in šport

Kdor se intenzivno ukvarja s športom, ima povečano potrebo po magneziju. Organizem med telesno aktivnostjo z znojenjem izloča večje količine magnezija, hkrati pa raste poraba magnezija, ki ga telo potrebuje za energijski metabolizem. Tipični znaki prenizke ravni magnezija v organizmu so lahko krči v mečih, zategnjenost mišic ali utrujenost.

Tukaj lahko izveste več o temi Magnezij in šport.

Magnezij in stres

Tudi stres negativno vpliva na ravnovesje magnezija. Organizem namreč izloča stresne hormone adrenalin in noradrenalin. Za zmanjšanje stresnih hormonov telo potrebuje magnezij, ki je shranjen v celicah.

Tukaj lahko izveste več o temi Magnezij in stres.

Magnezij in zdravila

Sredstva za odvajanje vode in čiščenje črevesja povzročajo povečano izločanje magnezija prek ledvic. Posledice: Izguba magnezija Tudi uporabnike zaviralcev želodčne kisline (inhibitorji protonske črpalke) lahko doleti pomanjkanje zaradi motene absorpcije magnezija.

NASVET:
Pri izbiri magnezijevega pripravka bodite pozorni na zdravilno učinkovino in odmerek. Tukaj lahko izveste več o zahtevah, ki jih mora izpolnjevati kakovosten in učinkovit magnezijev pripravek.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode