Kaj je magnezij?

Kaj je magnezij? Magnezij je pomemben gradnik v človeškem organizmu. Tukaj lahko izveste, zakaj.

Magnezij spada med t. i. esencialne snovi. Pomemben je za življenje, organizem pa ga sam ne zna proizvesti. Magnezij sodeluje pri več kot 600 procesih v telesu. Magnezij med drugim uravnava sodelovanje mišic in živcev ter s tem zagotavlja nemoteno delovanje celotnega mišičnega sistema. Magnezij je nepogrešljiv pri vseh procesih v našem telesu, ki so odvisni od energije.

Magnezij – gradnik življenja.

Magnezij se v naravi prvenstveno nahaja v kamninah zemeljske skorje, pa tudi v morski vodi in barvilu klorofilu v vseh zelenih rastlinah. Človeško telo vsebuje približno 26 g magnezija, največji del (60 %) je shranjen v kosteh in prispeva k njihovi trdnosti. Poleg tega igra magnezij pomembno vlogo pri delitvi celic in delovanju živčnega sistema.

Dobro je vedeti: Magnezij je pogost v hrani rastlinskega in živalskega izvora, vendar se njegovi deleži znatno razlikujejo. Stročnice, oreščki in žita vsebujejo velike količine magnezija. Zdravilne in mineralne vode so dober vir magnezija.

Informacije o magneziju in hrani,

Magnezij je za življenje pomembna mineralna snov, brez katere naš organizem ne bi mogel delovati.

Magnezij je pomemben za:

  • Delovanje mišic
  • Živčni sistem
  • Uravnavanje stresa
  • Srčnožilni sistem
  • Močne kosti in zobe
  • Energijski metabolizem

Anatomie-Muskeln-Nerven-Knochen

Za kaj je koristen magnezij?

Nemško društvo za prehrano za odrasle osebe priporoča dnevni vnos magnezija v odmerku od 300 do 400 mg, odvisno od starosti in spola. Če organizem prejme premalo magnezija, se pomanjkanje pokaže na različne načine. Pogosto prihaja do krčev v mečih in mišičnih krčev. Tudi mišična oslabelost, glavoboli, utrujenost in srčna aritmija so lahko posledice pomanjkanja magnezija. Tukaj lahko izveste več o pomanjkanju magnezija in možnih posledicah.

Tudi osebe, ki se redno ukvarjajo s športom ali so močno izpostavljene stresu, potrebujejo večji vnos magnezija. Potreba po magneziju se poveča tudi v življenjskih obdobjih, kot sta menopavza ali nosečnost.

Organski magnezijev citrat

Ker je organski magnezijev citrat že v telesu, se lahko dobro absorbira in hitro postane aktiven. Zato vsebujejo skoraj vsi izdelki Magnesium-Diasporal® magnezijev citrat, ki je dober za organizem.

Tukaj lahko izveste več o izdelkih Magnesium-Diasporal

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode