Magnezij za ženske

Magnezij je za življenje pomembna mineralna snov. Ravno ženske imajo pogosto povečano potrebo po tem mineralu.

Magnezij je za življenje pomembna mineralna snov. Ravno ženske imajo pogosto povečano potrebo po tem mineralu.
Magnezij je vsestranska snov. Sodeluje v več kot 600 različnih procesih v našem organizmu. Ta mineral moči med drugim vpliva na hormonski sistem, uravnava delovanje mišic in živcev in prispeva k bolj čvrstim kostem. Ker gredo ženske tekom življenja skozi mnoga obdobja, ko lahko pride do pomanjkanje magnezija, morajo vedno paziti na zadosten vnos tega minerala.

Magnezij pri PMS

Menstrualne bolečine in predmenstrualni sindrom, krajše PMS, spadajo med najpogostejše ginekološke težave. Pri PMS se nekaj dni pred začetkom menstruacije pojavijo simptomi, kot so utrujenost, zadrževanje vode in preobčutljivost. Krvavitev med menstruacijo je pogosto povezana z akutnimi težavami, kot so krči, bolečine spodnjega dela trebuha in hrbta. V tem primeru gre za dismenorejo. Ker magnezij prispeva k normalnemu delovanju mišic in živcev ter vpliva na širjenje krvnih žil, lahko redno jemanje magnezija prepreči PMS/dismenorejo in ublaži simptome, kot so krči in glavobol.

Preberite več o tem Magnezij pri PMS.

Magnezij med nosečnostjo in dojenjem

Nosečnost za telo predstavlja velik napor. Zato ne preseneča, da med nosečnostjo pogosto prihaja do pomanjkanja magnezija. Po eni strani materino telo zaradi spremenjenega metabolizma prek ledvic izloča več magnezija, hkrati pa se potreba po magneziju med nosečnostjo poveča zaradi otroka, ki se razvija.

Tukaj najdete več podrobnosti o tem Magnezij med nosečnostjo in dojenjem.

Magnezij v menopavzi

Poleg pubertete in nosečnosti je tudi menopavza za ženske čas sprememb. Proizvodnja hormonov, kot sta estrogen in progesteron, se proti koncu 40. let počasi zmanjšuje. To v organizmu med drugim vpliva tudi na živčni sistem. Živčni sistem uravnava metabolizem, srčnožilni sistem in prebavni trakt. Pogosto se začnejo pojavljati tipične tegobe, povezane z menopavzo, kot so znojenje, razbijanje srca, zaprtost, glavoboli in krči v mečih. Magnezij podpira zdravo delovanje mišic, kosti in živcev.

Proteine

Zavestno hranjenje

V svojo prehrano uvrstite več beljakovin Beljakovine podpirajo ohranjanje mišične mase.

Regelmaessige-Bewegung (1)

Več gibanja

Šport uravnava znojenje, tako da vročinski oblivi niso več tako neprijetni. Poleg tega naše telo ostaja v formi.

Glas

Zadosten vnos tekočine

Pomaga pri zaprtosti in nadomeščanju izgubljene tekočine ob povečanem znojenju.

Magnesium-zufuehren

Jemanje magnezija

Magnezij je v tem primeru še posebej pomemben, saj lahko prepreči krče v mečih in glavobol.

Magnezij je pomemben tudi za zdravje kosti. Prek 60 % vsega magnezija v organizmu je shranjenega v kosteh. Celice, ki sodelujejo pri tvorbi kosti, potrebujejo magnezij, da lahko nemoteno opravljajo svoje funkcije. Pomanjkanje magnezija lahko privede do zmanjšane stabilnosti kosti, s čimer se pospeši nastop osteoporoze. Zadostna oskrba z magnezijem je pomembna tudi za hrambo kalcija v kosteh, saj magnezij sodeluje pri hormonskem uravnavanju kalcija.

Magnezij je za življenje pomembna mineralna snov in prav ženske lahko na več načinov občutijo njegovo pomanjkanja. Nemško društvo za prehrano za odrasle osebe priporoča dnevni vnos magnezija v odmerku od 300 do 400 mg.

Tukaj lahko preverite, koliko magnezija bi morali zaužiti vsak dan.

Diasporal® – prilagojeni magnezij

Magnesium-Diasporal® 300

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 300 direkt

za neposredno uživanje brez vode

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA

granulat za pripravo napitka

Magnesium-Diasporal® 400 EXTRA direkt

za neposredno uživanje brez vode